Zink- lood- en koperwerken.

Montage en verwerking van zink-, lood- en koperwerken vereist vakmanschap en ervaring. Het verwerken van deze materialen is veelal nog ambachtelijk werk zoals het 100 jaar geleden werd gedaan. Bij Spekschate Installatietechniek is dit vakmanschap aanwezig en kunt u terecht voor reparatie, montage en verwerking. Dit deel van het loodgietersvak zal nooit verdwijnen. Zink. lood en ook koper zijn duurzame producten en gaan jaren mee zonder onderhoud, mits deze vakkundig zijn aangebracht.

 

Zinkwerk.

Wij kunnen uw woning voorzien van zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren. Ook als u eens iets anders wilt, is gevelbekleding of dakbedekking van zinkwerk misschien iets voor u. Zink is een materiaal wat mooi en duurzaam is en kan in allerlei vormen worden toegepast. De unieke kenmerken van zink zorgen voor de juiste uitstraling van oude en nieuwe gebouwen.

           

Loodwerk.

Lood wordt al sinds 5000 v.Chr. gebruikt voor afvoeren, waterleidingen en om een waterdichte verbinding te krijgen bij naden van bijvoorbeeld nokken, onder vensterbanken en voor hoekkepers. Lood is een zacht, buigzaam en kneedbaar donker-blauw-grijs metaal dat bij kamertemperatuur een slechte geleider van elektriciteit is. Het is zeer corrosiebestendig, zelfs tegen geconcentreerde oplossingen van zwavelzuur. De hoge buigzaamheid maakt lood eenvoudig te bewerken en geschikt om bij woningbouw kieren te dichten (loodslab), als afdekker te dienen (poorten / deuren) of als afvoer van water (zij/onderuitloop plat dak). Lood is onmisbaar voor het afwerken van zinkwerk en loodwerk.

 

                           

                         Loodslab                                      Zijuitloop

Lood kan daarentegen ook gevaarlijk zijn. Loodvergiftiging is een ziekte die veroorzaakt wordt door een te hoog gehalte aan lood in het lichaam en kan onder andere onherstelbare schade toebrengen aan het zenuwsteldsel en de bloedsomloop aantasten. Om deze reden wordt lood niet meer toegepast als waterleiding.

 

Koperwerk.

Een schitterend diep rood gekleurd en vaak zelfs al wat groen of donker uitgeslagen dak, goot of gevelwerk. U weet dan meteen dat u met koperwerk te maken heeft. Herkenbaar op veel monumentale gebouwen. Toch kan koperwerk ook heel goed in nieuwbouwprojecten geïntegreerd worden. Het geeft elk pand bijzondere allure en een schitterende uitstraling. Koperwerk heeft een uniek effect op de rest van uw pand.

Door onze expertise en ervaring bent u verzekerd van een hoogwaardig resultaat. Wij verwerken koper als plaat of als standaard product. Zo passen wij koper toe bij roeven dak- of gevelbekleding, goten, hemelwaterafvoeren en hulpstukken hiervoor. En uiteraard in leidingvorm voor gas- en waterinstallaties.

                           

                    Roeven bedekking                           Vergaarbak