Riolering.

Tot onze werkzaamheden behoort ook het aanleggen van binnen- en buiten riolering in kruipruimtes, leidingkokers, wanden, betonvloeren en in de grond. De dimensionering van de buizen is afhankelijk van de hoeveelheid sanitair en gelijktijdigheid in uw woning of gebouw. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de hiervoor geldende voorschriften en zullen zorgdragen voor een probleemloze installatie.

Rioleringen zijn er voor verschillende doeleinden en kunnen enorm variëren in omvang. Daarnaast kunnen rioleringen vervaardigd zijn uit uiteenlopende materialen zoals PVC, PE, Beton, Gietijzer (voor 1990). Spekschate Installatietechniek kan bij renovatie, reparatie en vervanging overweg met deze verschillende materialen. In veel gevallen dient het oude riool eerst gesloopt te worden waarna er op dezelfde plek een nieuw riool gemonteerd wordt, uitgevoerd in het materiaal dat het beste aan de eisen voldoet (doorgaans PVC). Het kan echter ook voorkomen dat de installatie op een andere plaats aangelegd wordt om de afvoer te optimaliseren of om gebreken te verhelpen.

                

Stankoverlast.

Niets is vervelender dan rioolstank in de keuken of badkamer. Vaak ligt de oorzaak in een niet of niet afdoende werkende rioolontluchting waardoor het waterslot uit de sifons van wastafel of douche wordt gezogen. Wanneer een afvoer niet vaak gebruikt wordt of zich in een warme ruimte bevindt is het ook mogelijk dat het waterslot uit de sifon verdampt, daardoor kan de nare rioollucht ook ontsnappen. U kunt dit voorkomen door het waterslot regelmatig met water te vullen. Soms is stank ook een voorbode voor een naderende verstopping. Is de oorzaak van de stank niet te achterhalen dan is wellicht een rookproef een uitkomst. Hierbij wordt er rook in de riolering geblazen om het “lek” te localiseren.

                        

 

Verstopping.

Veel voorkomende oorzaken van verstoppingen zijn vet, geurdoekjes, overtollig toilet papier, maandverband of wortels van bomen of struiken. Voor het snel en acuraat verhelpen van zware verstoppingen in of buitenshuis schakelen wij ons vaste ontstoppingsbedrijf van Riel in. Zij zijn in het bezit van een ontstoppingswagen en kunnen elke verstopping snel en goed verhelpen, desgewenst ook ’s avonds of in het weekeinde.

Mocht de oorzaak niet meteen duidelijk zijn, komt de verstopping herhaaldelijk terug of bij problemen in een slecht bereikbaar riool, kunnen zij voor u ook een camera-inspectie uitvoeren. Doormiddel van een super compacte infrarood camera, gemonteerd op een stugge slang, kunnen zij ver in het riool komen. Aan de hand van de beelden worden eventuele knelpunten opgespoord en wordt de situatie geanalyseerd. Hierdoor kan de oorzaak vaak snel achterhaald worden en kan er een gericht herstel aan de riolering plaatsvinden.