Bitumineuze dakbedekking.

Spekschate Installatietechniek heeft de juiste mensen en kennis in huis om zowel platte als hellende daken te voorzien van een dakbedekking die vele tientallen jaren mee kan gaan. De dakbedekking wordt door ons vakkundig en volgens de geldende normen en regels aangebracht.

Bitumen is een ijzersterk, slijtvast, waterdicht, goed hechtend en relatief goedkoop natuurproduct. Het is daarom nog altijd de meest populaire dakafdichting. Bitumineuze dakbedekkingen die volgens de brandmethode worden verwerkt komen het meeste voor. Deze dakbedekking is met name geschikt voor platte en licht hellende daken. 

APP-gemodificeerde bitumen: slijtvast en uv-bestendig

APP-gemodificeerde bitumen ontstaat door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met zo’n dertig procent Atactische PolyPropyleen (APP). Dat is een thermoplastisch kunststofvariant die buigzaam is bij omgevingstemperaturen. APP-gemodificeerde bitumineuze dakbedekking kent een hoge temperatuurstabiliteit, is zeer slijtvast en uv-bestendig. Deze variant van bitumineuze dakbedekking is losliggend, volledig verkleefd en mechanisch te bevestigen.

SBS-gemodificeerde bitumen: lage temperatuurflexibilieit

SBS-gemodificeerde bitumen bevat naast zacht bitumen en penetratiebitumen tien procent Styreen Butadieen Styreen (SBS). Dat is een elastische kunststofsoort die zeer soepel is bij omgevingstemperaturen. Door de toevoeging van SBS ontstaat een dakbedekking met een hoge elasticiteit en een lage temperatuurflexibiliteit. SBS-gemodificeerde bitumen is eenvoudig losliggend, volledig verkleefd of mechanisch te verwerken. 

Granulaat-gemodificeerde bitumen: voor een CO2-reducerend dak

Granulaat-gemodificeerde bitumen is een relatief nieuwe dakbedekkingsvariant. De toevoeging van granulaat zorgt ervoor dat de dakbedekking koolstofdioxide (CO2) opneemt uit de lucht. Zo draagt uw dak bij aan een beter milieu. De granulaat-gemodificeerde bitumineuze dakbedekking is eenvoudig te verwerken en losliggend, volledig verkleefd of mechanisch te bevestigen.