Historie

Spekschate Installatietechniek BV, in 1986 ontstaan uit de VOF Wolters en Spekschate, is in de loop der jaren een bedrijf geworden met een veelzijdig team van mensen met elk zijn specialiteit. Eerst vanuit huis aan de Holstweg en al snel verhuist naar de Koningin Wilhelminastraat in het centrum van Olst.

Per 1 september 2002 zijn wij verhuisd naar een nieuw pand op industrieterrein de Meente, waarbij gelijktijdig het bedrijf in eigendom overging van oprichter Bennie Spekschate naar Gero Meijerman. Verhuizen was noodzakelijk omdat de nieuwe huisvesting beter paste bij de hedendaagse bedrijfsvoering en wensen vanuit het vakgbied.

In 2005 is Spekschate Installatietechniek samengegaan met Grievink Installatietechniek uit Wesepe. Het team werd ineens bijna verdubbeld wat een grote impact had op onze gezamenlijke kennis en kunde. Toch wisten we deze sprong voorwaarts goed te doorstaan waardoor het in 2007 nog eens dunnetjes werd overgedaan door het overnemen van Installatiebedrijf Pluim uit Zwolle.

Na enkele jaren op meerdere locaties te hebben gezeten, zijn alle activiteiten momenteel geconcentreerd in Olst.