Windenergie

Stroom uit wind, word al langere tijd toegepast voor het laden van accu's, bijvoorbeeld aan boord van schepen , campers, en andere toepassingen waar geen vast stroomnet maar wel wind voorhanden is. Windgeneratoren voor accu-laden kunnen overigens uitstekend worden gecombineerd met zonnepanelen waar mee het gehele jaar door, dag en nacht een zekere opbrengst gewaarborgd is. De merken windgeneratoren, laadregelaars en netinverters die wij leveren zijn al reeds lang tijd succesvol op de markt en hebben hun prestaties en kwaliteit ruimschoots bewezen. 

Betrekkelijk nieuw is het d.m.v. kleine windgeneratoren bruikbare stroom te leveren aan het huis en openbare electriciteits-net.  Hiervoor is een speciale wind-inverter met overspanningsbeveiliging en automatische rem bij netstoring benodigd. 

Inverters voor zonnepanelen (PV) zijn absoluut ongeschikt en onveilig voor windgeneratoren,

het probleem is nl. dat bij windgeneratoren tijdens windvlagen, sterk en zeer snel wisselende uitgangspanningen voorkomen, welke  PV inverters niet kunnen verwerken tevens ontbreekt de regel-elektronica die een windgenerator stopt of afremt bij net-storingen en overspanning. 

Voor windgeneratoren dient dus altijd een goedgekeurde wind-inverter te worden gebruikt.

                

Voor u een windgenerator aanschaft!

Overtuig u van de geschiktheid van uw locatie.

Informeer bij uw gemeente of een kleine windgenerator is toegestaan. Breng eventueel uw buren op de hoogte dat u van voornemens bent om een kleine windgenerator te plaatsen, dit om teleurstelling achteraf te voorkomen.

Niet iedere locatie is geschikt voor windgeneratoren om een goede opbrengst te genereren!

Belangrijk is, dat een windgenerator vrij kan worden opgesteld , het liefst zo hoog mogelijk boven omringende objecten zoals bebouwing,bomen en andere obstructies welke turbulentie kunnen veroorzaken!